Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Στη Λάρισα ο Οικουμενικός Πατριάρχης


Ιστορικές στιγμές ζει η Λάρισα, που υποδέχθηκε, νωρίς το μεσημέρι, με όλες τις δέουσες τιμές τον ηγέτη των ορθοδόξων, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στη διήμερη επίσκεψή του στην πόλη, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αχίλλειου.
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στη Λάρισα, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνάτιος, οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ, αντιστράτηγος Δημ. Βούλγαρης και αντιπτεράρχος Ι. Γιάγκου αντίστοιχα, και οι τοπικές αρχές.
Μετά την άφιξή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης, παρουσία στρατιωτικών τμημάτων και της μπάντας της Αεροπορίας ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην 1η Στρατιά, όπου του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή, ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του σχήματος, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, για τις δραστηριότητες της στρατιάς και τέλεσε αγιασμό στην αίθουσα τελετών για το προσωπικό και τις οικογένειες των υπηρετούντων.
Ο Πατριάρχης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «μέχρι να εκπληρωθεί η προφητεία και τα όπλα και τα μαχαίρια οι λαοί να τα κάνουν άροτρα και δρεπάνια, είναι αναγκαία η συγκρότηση και η διατήρηση στρατευμάτων για τη διατήρηση των τιμαλφών κάθε έθνους και της ισορροπίας των λαών».
Απευθυνόμενος δε, στο στρατιωτικό προσωπικό σχολίασε: «μην εμπιστεύεστε μόνο τη δύναμη των όπλων, αλλά η πεποίθηση να εδράζεται στη δύναμη του σταυρού. Γιατί ο σταυρός είναι ένα όπλο και ο Εσταυρωμένος εξήλθε νικών για να νικήσει».
Το απόγευμα, θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου και στη συνέχεια πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Βαρθολομαίου.
Σημειώνεται ότι το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την άφιξη, στη Λάρισα, του Πατριάρχη, συνοδευόμενου και από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο μακαριότατος, όμως, αναμένεται στην πόλη αργά το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχει στον πανηγυρικό εσπερινό, καθώς ταλαιπώρησε το τραυματισμένο του πόδι, κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι, και οι γιατροί τού συνέστησαν ξεκούραση.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: